Om oss

VÅRA ÄGARE

Mellan 1975 och 1999 ägde Lennart Örnmark Förvaltnings AB (LÖFAB) och Börje Larsson 50 % vardera i bolaget. Från och med den 15 december år 2000 ägs hela bolaget av LÖFAB, som också äger Målerifirma Linder & Granath AB och Lennart Örnmark målerifirma i Malmö AB.

Per-Johan Johansson

VD

VÅR AFFÄRSIDÉ

 

Larsson Örnmark Målerifirma AB ska erbjuda ett komplett utbud av måleritjänster för offentliga byggnader, affärslokaler, industrifastigheter och bostäder. Vi ska erbjuda ett brett urval av material från ledande leverantörer. Våra tjänster ska kännetecknas av rätt kvalitet, ett tydligt miljöansvar och omsorg om våra kunder och medarbetares arbetsmiljö. Vi ska lämna en förväntad produkt som är rätt från början, till rätt pris, där kunden och vi som företag är nöjda.

HISTORIK

Företaget grundades i Stockholm 1947 av Lennart Örnmark och hette då Målerifirma Lennart Örnmark. Fram till 1975 drev Lennart Örnmark ensam sitt företag, vars verksamhet vuxit till ett av landets största inom privatmåleriet och med dotterbolag i Malmö (numera systerbolag). För att möta framtidens krav och säkra kontinuiteten i bolaget infann sig snart behovet av en yngre kraft som kunde ta vid. Börje Larsson var rätt man och 1975 bildades det nya bolaget som fick namnet Börje Larsson och L. Örnmark Målerifirma AB. Börje Larsson har genom sina breda kunskaper och djupa engagemang kring äldre måleri och dess skilda tekniker flyttat fram företaget till en tätposition inom skickligt hantverk. Detta har bl a bidragit till att Larsson & Örnmark AB haft förmånen att få vara delaktig i ett otal restaureringar av byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Vid årsskiftet 2010 tillträdde Stefan Fors som ny vd. Stefan har arbetet i företaget sen 1983, först som målare och sedan 2006 som arbetsledare.

Den 1 januari 2014 gick systerföretagen Målerifirma Linder & Granath AB och Larsson Örnmark Målerifirma AB samman under namnet Larsson Örnmark Målerifirma AB. Linder & Granath har alltsedan 1947 haft fokus på kontor, lägenhetsunderhåll och servicemåleri. Denna kompetens har givit Larsson Örnmark en unik bredd; från att våra egna dekorationsmålare utför projekt av högt kulturhistoriskt värde till en stark serviceavdelning och till stora nybyggnadsprojekt så som Nya Karolinska Solna. Bolaget har idag cirka 100 anställda. Alla medarbetare i de båda företagen är kvar efter sammanslagningen. I november 2015 flyttade bolaget till nya lokaler på Västbergavägen 26 i Hägersten söder om Stockholm. Larsson Örnmark Målerifirma AB har även ett filialkontor i Västerås med 40 anställda, varav 2 st lärlingar och 3 tjänstemän.

Vår digitala folder

Läs mer