Kulturbevarande byggnadsvård

Låt oss hjälpa dig med byggnadsvård

Tiden sätter sina spår på allt, inte minst på byggnader. Vädrets makter sliter sakta men säkert ner fasaderna och det som en gång var en vacker byggnad blir tids nog lite smutsigare, färglösare och tråkigare. Det är här som byggnadsvård kommer in i bilden. Denna tjänst går ut på att underhålla och sköta om byggnaden för att på så sätt återskapa och bevara utseendet, ända ner till de minsta detaljerna. Detta är ett utmärkt sätt att ta hand om vårt kulturarv. Vi på Larsson Örnmark Måleri erbjuder byggnadsvård i Västerås, Stockholm och Malmö. Dessutom tillhandahåller vi flera relaterade tjänster inom detta område, bland annat fönsterrenovering och trapphusmålning

Från små till stora projekt

Vi på Larsson Örnmark är mer än bara en vanlig målerifirma. Vi är ett familjeägt företag som har strävat efter att ge våra kunder en komplett service redan från start. Genom åren har vi utvecklats och expanderat rejält. Idag utför vi flera tjänster som byggnadsvård i Stockholm, Malmö, Västerås och omnejd, från små uppdrag till enorma projekt. Inga utmaningar är för små, stora eller svåra för oss, något vi gärna bevisar genom vår kvalitet och våra tidigare uppdrag. Om du behöver byggnadsvård i Stockholm eller annan större stad står vi redo att hjälpa till. Förutom byggnadsvård i Västerås och andra städer erbjuder vi även många andra relaterade tjänster, exempelvis trapphusmålning och fönsterrenovering. Vi tar oss gärna an stora uppdrag för bostadsrättsföreningar, kommuner och byggföretag samt privatpersoner och mindre bolag.

Vi utför byggnadsvård i Stockholm och andra städer

En stor del av vårt arbete utförs i storstäderna. Oavsett om du behöver byggnadsvård i Stockholm eller en annan stad kan du höra av dig till oss. Med vår hjälp kan du säkerställa att byggnaden vårdas på ett korrekt sätt och med ett lyckat resultat. Vi är alltid måna om att behålla och bevara byggnadens ursprungliga egenskaper så långt det bara går. Vill du veta mer om våra tidigare uppdrag kan du höra av dig till oss.

Viktigt att det blir rätt från start

Byggnadsvård sätter stora krav på kompetensen, speciellt när det kommer till äldre byggnader. Det är inte alltid möjligt att använda moderna metoder för att underhålla en äldre byggnad, istället behöver vi använda de gamla kunskaperna. Lyckad byggnadsvård kräver att samtliga inblandade arbetar på ett omsorgsfullt, strukturerat och inte minst noggrant sätt. Måleri är en väsentlig del av byggnadsvården.

Vid byggnadsvård i Stockholm behöver vi säkerställa att vi använder rätt färger och att vi applicerar dessa på ett sätt som bevarar byggnadens kulturvärde. På så sätt kan vi bevara byggnadens autenticitet. 

Vi har målare som har stor erfarenhet av att återskapa de gamla byggnadernas ursprungliga charm. Dessutom har vi både konservatorer och antikvarier som kan återskapa eventuella målningar på byggnaden. 

Vi tar oss an alla typer av utmaningar, även de allra största och svåraste.